HAMAROSAN NYITUNK!

Öntözőrendszer

A kert egyik "kötelező" eleme

Az automata öntözőrendszer nem egy luxuscikk; "mára" inkább egy nélkülözhetetlen kelléke a kertnek. Öntözőrendszer hiányában gyakorlatilag lehetetlen fenntartani kertünk állagát, megóvni növényeink egészségét. Hazánk csapadékmennyisége nem elegendő növényeink és a pázsit egészséges fejlődéséhez, így gondoskodnunk kell a csapadék utánpótlásáról. Még ha időnk engedné is a kézi erővel történő -órákig tartó- öntözést, az egyenletességet sajnos akkor sem tudjuk biztosítani, ami hamar észrevehető lesz kertünkben. Hazánk kertjeinek 70%-át a gyepfelület teszi ki, amely -kifejezetten- nem szereti a szélsőségeket. Egyaránt rossz hatással van rá a túl sok vagy a túl kevés csapadék, ami sok esetben komoly -pénztárcát nem kímélő- kiadással, de mindenképp sok bosszúsággal jár.
 
Öntözőrendszer
Az öntözőrendszer előnyei

A megfelelő mennyiségű csapadékot juttatja ki a megfelelő időpontban, így ezt növényeink és a pázsit jól láthatóan meghálálják.
Időt és energiát takarít meg számunkra, hiszen a kertben töltött időt fordíthatjuk pihenésre is a locsolás helyett.
Töredékére csökkenti a kerti vízfogyasztást a kézi öntözéssel szemben, ezáltal -nem utolsó sorban- pénzt is megtakarítunk
Az öntözőrendszer porlasztott vízcseppjei megkötik kertünkben a polleneket és a port, így jó hatással van az egészségre is.
Nyugodtan nyaralhatunk, nem kell többé "könyörögni" a rokonoknak vagy a szomszédnak.
Az esetek többségében "láthatatlan" amikor nem üzemel, így nem korlátozza a kerthasználatot.
Kútról és ciszternáról is üzemeltethetjük, ezáltal gyakorlatilag nullára is csökkenhet kertünkben a hálózati vízfogyasztás.
Befektetésnek sem utolsó, hiszen növeli ingatlanunk értékét.
 
Az öntözőrendszer élettartama

Egy jól megépített és karbantartott öntözőrendszer nem fog "csak úgy" tönkremenni; végzi a dolgát évtizedekig, gazdája nem is tudja, hogy létezik. A magunk részéről sem vállalnánk rá 10 év garanciát, ha nem így lenne. Mindez köszönhető egyrészt a mai kifinomult öntözéstechnikai termékeknek, de legfőképpen a pontos tervezésnek és szakszerű kivitelezésnek. Egy öntözőrendszer hibáit általában külső tényezők okozzák; például homokol a kút, villámcsapás éri a vezérlőt, esetleg kutyánk "megeszi" a csepegtetőcsövet. Munkánk során azonban sokszor találkozunk olyan "csodákkal" is, mellyekkel mi magunk sem tudunk mit kezdeni, mert nagyrészt nem is a kellő -vagy egyáltalán nem- öntözéstechnikai termékekből lettek megépítve. Ezek természetesen nem tartoznak az öntözőrendszer kategóriába.
 
Mennyibe kerül egy öntözőrendszer?
 
Sokan teszik fel érdeklődve ezt a kérdést telefonon, akik szeretnék megtudni leendő öntözőrendszerük árát. ...1996 óta foglalkozunk öntözéstechnikával, de telefonon keresztül sajnos erre mi sem tudunk választ adni. Ebben az esetben teljesen mindegy, hogy hány négyzetméter a kertünk, mert ez az a mértékegység, amitől egyáltalán nem függ.
Sok hasonló oldalon láthatjuk az "online ajánlatkérés" linket is, ami szintén nem sokkal hoz közelebb minket a valósághoz.  Nem szakmabeliként -szinte- lehetetlen egy olyan rajzot elkészíteni, ami a kellő összes paramétert tartamazza; így teljesen felesleges bárhova bármit küldjünk, nem leszünk tőle okosabbak.
Léteznek -úgynevezett- öntözőrendszer egységcsomagok is; ...hogy ezek mire jók? Jó kérdés!
Mint ahogy nincs a világon két egyforma kert, úgy nemigen akad két egyforma öntözőrendszer sem, ezért pontos árának meghatározására egyetlen módszer létezik, a helyszíni felmérés és az ezt követő pontos tervezés.
Egy öntözőrendszer tehát -bizonyosan- akkor a legolcsóbb, ha -már az első lépéstől kezdve- szakszerűen készül el és lehetőleg csak egyszer; ...ezután pedig lehet rá akármennyi garanciát vállalni, mert nem fog tönkremenni.
 

Kérje díjmentes felmérésünket!